Jaké hry by se měly odehrávat v Česku?

Autor: Alžběta Trojanová

Her, které se odehrávají v naší domovině, je vlastně překvapivě dost. Na druhou stranu, může jich být ještě víc! Tady jsou naše tipy!

Jaké hry by se měly odehrávat v Česku?

Letos k nám zavítá Deus Ex a jeho depresivně totalitní The Mankind Divided. Doufáme, že Česko tady nebude jenom východoevropskou divočinou. Jak to dopadne, to si musíme počkat. Ale třeba si to krácení můžeme zpříjemnit úvahami, jaké slavné série by měli do té naší kotliny zavítat.

Assassin’s Creed

Assassin's Creed Chronicles: Russia

No, samozřejmě. Tahle série musí být na prvním místě. Česko, konkrétně pak Praha, si o tuhle sérii vysloveně říkají. Jaké historické období? To už je trochu oříšek. Snad doba Karla IV.? Husitské války a nebo 30letá válka a pochod Švédů na Prahu? Pár opravdu zajímavých období by se v naší historii našlo. Na druhou stranu, Assassin’s Creed by zvládl udělat zajímavé snad i národní obrození.

Watch Dogs

Watch Dogs 2

První Watch Dogs nám ukázal Chicago, druhý zavítá do San Francisca. Co ale třeba taková Plzeň? Má v sobě kus historie, trochu toho moderního, ale i pár opravdu temných koutů, které vytvoří správně dramatickou atmosféru. Navíc na město dohlíží přes sto různých kamer, připravených na to je hacknout.

Fallout

425597-fallout-4

Fallout tradičně ukazuje, jak by vypadala nukleární apokalypsa ve Spojených státech. Co takhle ale opustit vody Ameriky a mrknout do Evropy. Ideálně k nám? Lokace na pořádné post-apo tady máme perfektní. V některých městech by ani nebylo třeba dělat výrazné grafické změny. Navíc česká komunistická 50. léta by jistě dodaly hře správně nový náboj.

GTA

Grand Theft Auto V (next-gen)

Co je potřeba na patřičné GTA prostředí? Mafiáni? Gangy? Přestřelky? Divné osůbky s podivnými charaktery? Tohle se u nás jednoznačně najde! Správně východoevropský styl by jistě celé sérii pořádně prospěl. A třeba místo golfu a jógy byste si mohli dát nohejbal a pak zandrnkat na kytáru při ohníčku, zatímco budete opékat buřty. Jo, to by bylo pořádný GTA!

Alan Wake

Alan Wake

Variace s Michal Vieweghem, který se rozhodne načerpat sílu v Krkonoších, ale začnou se mu dít divné věci, které až nápadně připomínají legendární film Vlčí bouda? Nó, vlastně to nezní tak strašně pitomě, jak se zdá. Docela bychom si to nechali i líbit. Jenom prosím s trochu lepší hratelností, než měl původní Alan Wake!

LA Noire

L.A. Noire

LA Noire v podstatě tak trochu prošumělo. Stálo hrozné peníze, zničilo jedno studio a dodnes na něj vzpomínají jenom fajnšmekři. I tak šlo ale o pěknou detektivní hru ze 40. let. Kdyby se tak děj posunul o deset let dříve a do našeho kraje, rozhodně bychom měli pár tipů k vyšetřování. Jednou z nich je například i děsivá vražda Otýlie Vranovské. Její tělo našli rozkrájené v kufru ve vlaku. Vrah se nikdy nenašel!