Internetového trolla zavřeli do vězení a mučili - i když tedy jen ve hře

Autor: Alžběta Trojanová

Hráči, kteří se chovají neurvale a kazí hru ostatním, jsou dlouhodobý problém snad všech online multiplayerových her. Způsobů, jak se s takovými jedinci vypořádat je několik - to, co ale udělali hráči Ark: Survival Evolved je rozhodně originální.

Internetového trolla zavřeli do vězení a mučili - i když tedy jen ve hře

Takový troll dokáže zkazit celou hru, většina firem se tak s nimi snaží aktivně bojovat nejrůznějšími způsoby. Riot využívá techniky ze sociálních věd, cheatera v Guild Wars zase veřejně popravili. Tvůrci současného survival hitu Ark se ale rozhodli celou věc neřešit.

Hráči si tak nakonec museli poradit sami. Když jeden z nich začal kazit hru ostatním a všechno ničil - rozhodla se ho malá skupinka odvážných uvěznit. Postavili speciální vězení, do kterého se jim dotyčného podařilo dostat. Celá akce trvala jen 30 minut. Kdykoliv pak bylo jeho zdraví příliš nízké, od toho, jak mlátil do zdí, rychle mu ho doplnili, aby postava nezemřela a nerespawnovala se.

ark

Troll byl v pasti celých deset hodin. Příběh má ale krásné morální ponaučení. Tým se totiž s hráčem, jehož postavička byla uvězněná, spojil přes TeamSpeak. Společně si popovídali, zjistili, že je vlastně celkem normální, a tak vzali trolla do party. Od té doby je hodný. A pak, že skandinávský způsob vězení s pozitivní motivací nefunguje!