Hrané fan filmy podle videoher

Autor: Alžběta Trojanová

Je to takové standardní téma, ale vlastně nevíme, proč bychom se mu měli vyhýbat. Rozhodli jsme se tak pro vás připravit seznam našich oblíbených fanouškovských filmů podle her. Nakonec kvalita mnohých snadno strčí do kapsy i oficiální hraný seriál Halo: Nightfall. Jestli tak máte pár minutek nazbyt, vrhněte se na to!

Hrané fan filmy podle videoher

Portal: No Escape

Na prvním místě musí být rozhodně portalovský filmeček z roku 2011. Za tu dobu nasbíral 15 milionů zhlédnutí a rozhodně zaslouženě. Jako jeden z mála má totiž opravdu skvělé herecké obsazení (byť v podobě jedné herečky) a naprosto profesionální triky. O tom, že se jednalo o profesionální produkci, svědčí i fakt, že měli autoři na place catering. CATERING!

Fallout: Nuka Break

Tohle fantastické 15minutové video patří mezi naprosté evergreeny fan filmů. Nejen, že je dobře zahrané, ale hlavně i opravdu vtipné – a to se cení. Video mělo dokonce takový úspěch, že vznikly dvě sezóny webového seriálu, které na filmeček navazují. Na druhou stranu kvalita původního videa je nepřekonaná.

The Brothers Rapture

The Brothers Rapture už trochu pokulhává, co se týče hraní, ale výpravou a námětem je to pořád velmi kvalitní kousek, co si zaslouží svoje místov našem výběru. Příběh pojednává o dvou bratřích, co sní o lepším zítřku, a tak jdou do Rapture. Jak ale dobře víme, tady to happy endem neskončí.

Airsoft GI - Left 4 Dead

Takhle to dopadá, když se sejde banda nadšenců do airsoftu a natočí fan film na motivy Left 4 Dead. Kromě solidních triků má ale tohle video ještě jeden bonus – po páté minutě to totiž nabere poměrně nečekané obrátky. Doporučujeme tak dokoukat až do konce!

Live Action "Sleeping Dogs" Fight Film

Tenhle filmeček je hlavně takovou přehlídkou bojového umění. Zásadní příběh tu nenajdete, ale akce je to natočená pěkně, a pokud se vám líbilo hong-kongské GTA Sleeping Dogs, tak to jistě doceníte.

Red Dead Redemption: Seth's Gold

Tvůrci filmu na motivy Red Dead Redemption, Zapruder Pictures, si dali opravdu záležet. Mimochodem možná je budete znát díky jejich variaci na GTA V trailer, ovšem z Madridu. Výprava a celkové zpracování je na jedničku, jen škoda, že ten scénář není trochu lepší. Ale i tak klobouk dolů, velmi slušná práce.