Half-Life 2 tester se stal ve Valve legendou - díky svojí odzbrojující blbosti změnil podobu hry

Autor: Alžběta Trojanová

Chcete pracovat v herním průmyslu, ale myslíte si, že na to nemáte? Tak to jste na omylu. Jak se zdá, herní společnosti vítají i idioty!

Half-Life 2 tester se stal ve Valve legendou - díky svojí odzbrojující blbosti změnil podobu hry

Pokud jste fanoušci Half-Lifu, tak jste nejspíš tuhle historku už slyšeli. Lokace The Guardian's Lair byla původně mnohem složitější a méně lineární. Jednoho dne ale přišel tester a dokázal 30 minut chodit v jednom kruhu. Ve Valve se tak rozhodli celou lokaci zjednodušit.

Tahle historka koluje světem několik let, letos se ale dostala na Reddit. K velkému překvapení se ale díky tomu našel i původní tester. Ten si dobře vzpomíná na den, kdy měl lokaci otestovat:

"Byli z mojí hlouposti celkem podráždění, ale zůstali profesionální, jak to jen šlo. Po 15 minutách mi začali dávat nápovědy, ale vůbec jsem tomu nevěnoval pozornost. Byl jsem přesvědčený, že jsem gamer, který je chytřejší než hra. Ale nebyl jsem chytřejší než hra."

Některé hard-core fanoušky to popudilo a dospěli k názoru, že přesně to je ten důvod, proč jsou dnešní hry tak lineární. Vzhledem k tomu, že se nakonec legendární tester z Valve stal skutečně profesionálem, který testuje další hry… možná něco na téhle absurdní teorii bude. Alespoň PC master race určitě bude souhlasit.