Fotosérie - cosplay předtím a potom

Autor: Alžběta Trojanová

Cosplay dokáže člověka pořádně proměnit. Nakonec podívejte se na fotoseriál od Coreyho Hayese. Ten fotil cosplayery před tím a potom, než se oblékli do svého kostýmu. Rozdíl je neskutečný.

Fotosérie - cosplay předtím a potom

Corey Hayes není cosplayer, není to vlastně ani moc velký fanoušek komiksu, ale nějak se stalo, že se v roce 2008 ocitnul na Comic-Conu a poprvé tam uviděl, jaký fenomén vlastně cosplay je. Byl z toho nadšený a začalo ho to zajímat. Rozhodl se tak cosplayery fotit - i když v trochu jiné podobě, než jsou většinou zvyklí. Fotí je totiž nejprve bez kostýmu, teprve až poté s kostýmem pro srovnání.

Během své práce pak Corey poznal například člověka, co se obléká pouze za Batmana a chodí tak do nemocnic a za dětmi, aby je rozveselil. Poznal i cosplayera, který byl tak oddaný svému kostýmu Batmana ze seriálu z 60. let, že si našel původního kostyméra a ten mu pomohl s originální maskou. Ve svém interview pro Flickr pak samozřejmě nechybí ani historky o lidech, kteří byli neskutečně nesmělí, ale jen co se oblékli do kostýmu, okamžitě se cítili ve své kůži. Pokud si chcete rozhovor celý přečíst, zamiřte sem. Stránky fotografa s dalšími snímky pak najdete tady. No, a nebo mrkněte do naší galerie.