Easter-eggy a skryté narážky v Zaklínači 3

Autor: Alžběta Trojanová

Celá série Zaklínače se nijak netají nejrůznějšími narážkami a pop-kulturními odkazy. Třetí díl pak dostal tuhle zálibu autorů na zcela novou úroveň. Pojďme se tak podívat na ty nejlepší z nich (tedy za předpokladu, že vám nevadí malé spoilery)!

Easter-eggy a skryté narážky v Zaklínači 3

Game of Thrones - Tyrion Lannister

Na ostrově Skellige můžete najít mrtvolu trpaslíka v cele, která až příliš připomíná slavné vězení z Orlího hnízda, kde byl uvězněný Tyrion Lannister v Hře o trůny.

Tetování ze Zaklínače 2

witcher

Pokud jste hráli Zaklínače 2 na PC, možná jste narazili na vedlejší úkol Kocovina. V tom si s partičkou temerských vojáků solidně opijete, načež se vzbudíte za městem bez svých věcí, ale s luxusním tetováním na krku. Ve hře je pak možnost nechat si tetování odstranit od Triss, pokud tak neuděláte, zůstane vám tetování i do třetího dílu.

Králíček z Monty Python

witcher

Scéna s bílým králíkem z filmu Monty Python a Svatý grál je naprosto legendární, že se dostala do řady her, ať už je řeč o Minecraftu, World of Warcraftu nebo třeba i Dragon Age: Inquistion. Není se tak čemu divit, že nechybí ani v Zaklínači 3. Stačí sledovat úkol Pravda je ve hvězdách.

Hvězdné války po seversku

witcher

Na ostrově Skellige najdete chlapíka, co se jmenuje Djenge Frett - nejlepšího lovce odměn široko daleko. Je vám to jméno povědomé? Aby ne, je to jasná narážka na Jango Fetta z Hvězdných válek.

Wilhelmův výkřik

Slavný tzv. wilhelm scream je zvuková nahrávka výkřiku, která vznikla v padesátých letech. Používá se ve filmech pro generický výkřik a vzhledem k tomu, že ji uslyšíte ve více než 300 filmech, získala docela kultovní status. V Zaklínači pak tenhle křik zazní, když Geralt spadne z vysoké výšky.

Plačící andělé z Pána času (Doctor Who)

Co by to bylo za pop-kulturní narážky, kdyby chyběl starý dobrý Doctor Who. V rámci zakázky Veselá vdova, který dostanete ve vesnici Zálipí, se podíváte na místní hřbitov. Na něm stojí dvě andělské sochy. Jakmile se na ně přestanete dívat, sochy se pohnou. Připomíná vám to něco? Jistě! Plačící andělé z Pána času.

Skyrim v Gwintu

witcher

V kartách za Nilfgaard najdete lukostřelce, který má ve svém popisku “I aim for the knee. Always”. – tedy „Mířím na koleno. Vždycky.“ To je jasná narážka na legendární hlášku z The Elder Scrolls V: Skyrim.