Česká cosplayerka vytřela svým kostýmem všem zrak!

Autor: Alžběta Trojanová

Madlenka Moozová, kterou ale můžete znát pod přezdívkou Germia, předvedla naprosto úžasný kostým demon hunterky z Diabla III. My jsme se tak rozhodli ji o její práci vyzpovídat.   

Česká cosplayerka vytřela svým kostýmem všem zrak!

Český cosplay s přehledem dosahuje světové úrovně. Jedním z takových důkazů je i Germia a její naprosto úžasná demon hunterka, která sbírá jedno ocenění za druhým. A není se čemu divit. Nedalo nám tak nepopovídat si o tom, jak celý kostým vzniknul.

Germia cosplay

Proč ses vlastně rozhodla zrovna pro Demon Huntera z Diablo III?

"První kostým byla Vayne z League of Legends. Chtěly jsme se spoluhráčkami nějak lépe propagovat tým a napadlo nás, že cosplay je super volba. Když jsme uvažovaly nad tím, co udělat, tak má spoluhráčka řekla, že jsem jako klon Vayne - a tak jsem do toho spadla. Demon Hunterku jsem si vybrala proto, že v Diablu není lepší postava - líbila se mi ta výzva v podobě brnění. Často si také vybírám podle toho, jestli tu už v ČR/SR něco podobného je a před rokem tu bylo opravdu minimum Blizzard cosplayů. Další hledisko je to, jestli se ta postava samotná ke mně hodí a já mám prostě ráda tyhle dark charactery."

_MG_7816inst

Jak dlouho jsi pracovala na výrobě?

"V podstatě půl roku - je to dost, ale byl to můj druhý kostým a první armor. Plus když do toho člověk ještě pracuje a studuje, tak to jde o to pomaleji."

germia cosplay

Co na tom bylo nejtěžší?

"Nejtěžší bylo asi přijít na to, jaké materiály použít a jak si vytvořit šablony, podle kterých armor tvarovat. Co se týče materiálů, neměla jsem prostředky na to, abych pracovala s worblou, což je v podstatě plast, který se dá rozehřát a libovolně tvarovat, hojně se používá pro cosplaye, ale je také velmi drahý a já chtěla vyzkoušet něco jiného. Vymyslela jsem tedy kombinaci látky a pěny, kdy pevná látka podpírá měkkou pěnu a tvarování je docíleno jen a pouze správnou šablonou, kterou však člověk musel sám vymyslet. Druhou výzvou byla zbraň, otevírací kuše, kterou jsem vyrobila z deštníku a světla na bicykl."

Germia cosplay

My si myslíme, že naprosto úžasná práce! Jestli chcete vidět další cosplaye, které Germia připravila, mrkněte do naší galerie, kde najdete i její první práci v podobě Vayne z League of Legends a či nedávno cosplayovanou LeBlanc ze stejné hry.

Pro další informace a fotky určitě mrkněte také na oficiální Facebook!

Tagy: Diablo sexy cosplay český cosplay germia diablo III demon hunter

Zdroje:  Archiv,facebook.com/DATgermia